Εκτύπωση

Διαμονή-Φαγητό

Διαμονή

      Για τη διαμονή σας δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αφού στο χωριό υπάρχει ο ξενώνας του  κ. Απόστολου Προύντζου με δυναμικότητα 10 δωμάτια (έναντι του Κ.Υ. Χαλκιοπούλων, τηλ.2647038111 και 6977614258). Φροντίστε όμως έγκαιρα την κράτηση του δωματίου σας, μιας και υπάρχει πλήρης κάλυψή τους στα τριήμερα και τις αργίες.  Κατευχαριστημένοι θα μείνετε από την εξυπηρέτηση του προσωπικού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ντόπιο τραχανά, φύλλα (είδος χυλοπιτών) και φρέσκο κατσικίσιο γάλα για το πρωινό σας.
     Αν υπάρχει πληρότητα στο συγκεκριμένο ξενώνα μπορείτε να βρείτε δωμάτια στο Σταθά που απέχει από το κέντρο του χωριού μόλις πέντε λεπτά.

Φαγητό - Διασκέδαση
     Στο Χαλκιόπουλο υπάρχει μια πληθώρα επιλογών διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Από τα παραδοσιακά καφενεία μέχρι τις μοντέρνες καφετέριες και τα πολύβουα νεανικά στέκια διασκέδασης. Για φαγητό θα μείνετε κατενθουσιασμένοι από τις ντόπιες ταβέρνες, όπου σερβίρονται καθημερινά ψητό γουρουνόπουλο και ενίοτε άγριο, πλαστό (χορτόπιτα με καλαμποκίσιο αλεύρι αντί για φύλλα), τσαλαφούτι (παραδοσιακό γαλακτοκομικό προϊόν που μοιάζει με γιαούρτι), κατσικάκι της γάστρας και γίδα βραστή, φρέσκος πατσάς, γαρδούμπα και κοκορέτσι και για επιδόρπιο μελοραβανί.
Μέσα στο χωριό μπορείτε να φάτε:
     Στην ταβέρνα το  "Διάσελο"  του Ανδρέα και της Κικής Σπανομήτσου, (τηλ.26470 22014), στην ταβέρνα  του Ανδρέα Μυλωνά (τηλ.26470 22017), στην ταβέρνα «Το φαγοπότι» του Γιάννη και της Τασούλας  Σπανομήτσου ( τηλ. 26470 22420),. Επίσης γρήγορο φαγητό θα βρείτε στα ψητοπωλεία του Βασίλη Τσιούνη (τηλ.26470 22454) και του Θωμά Κουτσιούμπα (τηλ.26470 22101). Σε μια μαγευτική τοποθεσία μέσα στο ποτάμι και κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια στα Λουτρά Χαλκιοπούλων μόλις πέντε λεπτά από το χωριό μπορείτε να βρείτε φαγητό στην ταβέρνα «Άγιος Κοσμάς» του Νίκου Μαργαρίτη (τηλ.26470 22035) και τους καλοκαιρινούς μήνες στην ταβέρνα "Ίναχος" του Γιώργου Καραχρήστου  (τηλ.26470 22233)
     Στο Παλιό Χαλκιόπουλο μέσα στα έλατα υπάρχει «Το σχολείο»  της Δήμητρας Κακιώρη  (τηλ.26470 31517) όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα. Οι καφετερίες των Οδυσσέα Προύντζου «ΑΒΑΝΤΑΖ», Γιώργου & Κώστα Ζαβού «ΑΚΡΟΑΜΑ», του Θανάση Γιαννακόπουλου «ΑΙΝΙΓΜΑ» , του Βασίλη & Κώστα Ριζογιάννη «ΕΞΟΔΟΣ», του Μακρή «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ» καθώς και του Φάνη Μαργαρίτη το καλοκαίρι στα Λουτρά μετατρέπονται τις νυκτερινές ώρες σε κλαμπ διασκέδασης για τους νέους του χωριού μας, αλλά και γενικότερα όλων των χωριών του Δήμου Ινάχου.
     Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αρκετά από τα παραδοσιακά καφενεία υπάρχει η δυνατότητα να σας ετοιμάσουν κάτι πρόχειρο για φαγητό. Επίσης σε μερικά από αυτά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα βρείτε ψητά (γουρουνόπουλο, κατσίκι, προβατίνα) καθώς και σουβλάκια.
Το σίγουρο είναι ότι η φιλοξενία και η καλοσύνη των ντόπιων θα σας καταπλήξει και θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.