ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Εκτύπωση
 

  Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13-11-2016 η Γ.Σ. και την Κυριακή 20-11-2016 οι εκλογές του Συλλόγου.

  Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσά μας, Τριανταφυλλοπούλου 18, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Αττικής-Πειραιά «Ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης» και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 από ώρα 11.00 π.μ. έως τις 7.00 το βράδυ, τα μέλη του Συλλόγου, προσήλθαν και συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
Η συμμετοχή των μελών στη Συνέλευση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική, όμως η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά αφού διαπιστώθηκε απαρτία. «Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας, η Συνέλευση μπορεί να πραγματοποιηθεί, εφόσον παρίσταται το 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Κ. Τσιούνης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και προχώρησε στον Διοικητικό Απολογισμό, αναφερόμενος στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους από την προηγούμενη Γ.Σ.

Διοικητικός Απολογισμός 

 «Σας καλωσορίζω στη Γενική μας Συνέλευση. Να ευχηθώ καλό χειμώνα σε όλους. Θα ξεκινήσουμε με τον Διοικητικό Απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, με την δραστηριότητα που μας κάνει να βρισκόμαστε κάθε Κυριακή απόγευμα 5-8 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου μας και αναφέρομαι βασικά στα μαθήματα χορού στα μικρά παιδιά και στα μεγαλύτερα, ενώ από φέτος έχουμε δημιουργήσει ένα ακόμη χορευτικό με μεγαλύτερες κοπέλες κυρίως μαμάδες των παιδιών των χορευτικών, όμως μπορείτε όλοι να συμμετάσχετε και θα είναι μεγάλη μας χαρά και το χορευτικό αυτό να μακροημερεύσει. Έχουμε βάλει ένα μικρό τίμημα 6€ για το χορευτικό αυτό για να βγαίνουν και τα έξοδα της δασκάλας. Οι εκδηλώσεις μετά την περσινή Γ.Σ. ξεκίνησαν με την έλευση του 2016, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας εδώ στην αίθουσά μας, στο στέκι μας με μεγάλη συμμετοχή, και να ευχαριστήσω για μια ακόμη χρονιά την Ειρήνη Ριζογιάννη και τον σύζυγό της Νίκο Μαρέτση που μας πρόσφεραν την πίτα.
 Στη συνέχεια στις 26-1-2016 συμμετείχαμε ως Σύλλογος, αλλά και με τη συμμετοχή του χορευτικού μας στην κοπή πίτας της ΠΑΝΣΥ, όπου χόρεψαν και τα δύο χορευτικά μας, το μεγάλο αυτόνομα και το μικρό μαζί με το μικρό χορευτικό του Συλλόγου Εμπεσιωτών Αθήνας, όπου όλα τα παιδιά τα πήγαν περίφημα. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως και σε πολλές άλλες τα προηγούμενα χρόνια δεν πληρώσαμε στολές για το μεγάλο χορευτικό με τη μεσολάβηση της Σούλας Τσιούνη στο Χορευτικό Όμιλο Φραγκάκη που μας τις παραχώρησε δωρεάν. Μια μεγάλη βοήθεια για τα οικονομικά του Συλλόγου μας. Ο ετήσιος χορός έγινε στο κοσμικό κέντρο «VOICE» με πολλή μεγάλη συμμετοχή, κάτι που μας απέφερε και σημαντικό οικονομικό όφελος. Και εδώ συμμετείχαν και τα δυο μας χορευτικά από κοινού. Αποκριάτικο πάρτι κάναμε αλλά με πολύ μικρή συμμετοχή κάτι που μάλλον πρέπει να μας προβληματίσει αν θα πρέπει να το ξανακάνουμε. Συμμετείχαμε στην κοπή πίτας της ΟΣΥΒΑ, και να πω εδώ επειδή με ρώτησαν και κάποιοι, ότι Ταμίας στην ΟΣΥΒΑ είναι ο Χρήστος Σπ. Λαυρέντζος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, οπότε μπορείτε να πληρώσετε τη συνδρομή σας – και τώρα ακόμη – όσοι είστε συνδρομητές της Φ.Τ.Β., και μπορεί βέβαια όποιος άλλος θέλει να εγγραφεί νέος συνδρομητής και να παίρνει την εφημερίδα. Τον Απρίλιο τα παιδιά του χορευτικού με δική τους πρωτοβουλία, διοργάνωσαν διήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο, όπου πέρασαν υπέροχα. Να πω εδώ ότι από το 2011 ανοίξαμε το Σύλλογο και στα παιδιά της γειτονιάς που έχουν πλαισιώσει τα χορευτικά μας τμήματα με ένα μικρό αντίτιμο 5€ το μήνα. Έχουμε γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους που συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Για το 2016 φτιάξαμε σουβέρ και όχι ημερολόγιο, θεωρώντας ότι είναι διαχρονικό και θα μείνει σε κάθε σπίτι σαν ενθύμιο, ενώ υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα όποιος θέλει να αγοράσει στην τιμή των 8€. Στις 14 και 15 Μαΐου παραμονή και ανήμερα της γιορτής του προστάτη του Συλλόγου μας «Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη» έγινε Εσπερινός με αρτοκλασία και Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής. Η εκδήλωση αυτή θα συνεχιστεί και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Η εκδρομή μας στο χωριό για την γιορτή του Αγίου Ανδρέα δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν υπήρξε συμμετοχή.
Η καλοκαιρινή μας εκδήλωση στον Άγιο Ανδρέα πραγματοποιήθηκε στις 17-8-2016 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς και η έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας, που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου επί τρείς ημέρες. Οι εντυπώσεις ήταν άριστες, η συμμετοχή όμως ήταν μικρότερη από τις άλλες χρονιές στον Άγιο Ανδρέα, ενώ η έκθεση στο Δημαρχείο δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση. Τις φωτογραφίες της έκθεσης τις έχουμε φτιάξει σε ένα DVD με μουσική επένδυση που είδατε και βλέπετε στην τηλεόραση και ήδη το αγόρασαν πολλοί αντί του ποσού των 5€. Να πω εδώ ότι η εκδήλωση αυτή χρειάζεται πολλή δουλειά και τις προηγούμενες μέρες αλλά και την ημέρα της εκδήλωσης, γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη συμμετοχή από περισσότερους, αν θέλουμε να συνεχιστεί.
Η εφημερίδα μας συνέχισε αδιάλειπτα την ενημέρωση των συγχωριανών μας. Δυστυχώς οι εισπράξεις όπως βλέπετε και στον απολογισμό δεν μας ικανοποιούν, όμως δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε τόσο δύσκολο σημείο, καθώς η οικονομική διαφορά που προκύπτει θα ήταν έτσι κι αλλιώς το κόστος των επιστολών που στέλναμε κάθε χρόνο στα μέλη μας. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της και περιμένουμε κι από εσάς να συνεχίσετε να την στηρίζετε βοηθώντας με τα γραπτά σας, τις επιστολές και την καλόπιστη κριτική σας αλλά και οικονομικά με την πληρωμή των συνδρομών σας. Να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Φάνη τον Λαυρέντζο που προσφέρει πραγματικά μεγάλη βοήθεια και στην ύλη αλλά και στο πρακτικό μέρος της διανομής και της είσπραξης συνδρομών στο χωριό, αλλά και πολλούς συγχωριανούς που μεταφέρουν όταν χρειάζεται τις εφημερίδες στο χωριό όπως ο Θανάσης Νέστωρας, ο Βασίλης Ταλιούρας, ο Μάκης Καραχρήστος, ο Γιώργος Τσιούνης κ.α. Η ιστοσελίδα μας, συνεχίζει να είναι ένα παράθυρο ενημέρωσης για όλους, αλλά και γνωριμίας με το χωριό μας για νέους φίλους που πραγματικά εντυπωσιάζονται με την φυσική ομορφιά του τόπου μας. Αν το επιτρέψουν τα οικονομικά καλό θα ήταν να υπάρξει ένα φρεσκάρισμα. Συμμετείχαμε σε όλες τις εκδηλώσεις της ΠΑΝ.ΣΥ. και της Ο.ΣΥ.ΒΑ. (συνελεύσεις, κοπή πίτας, αντάμωμα) και να πω σ’ αυτό το σημείο ότι την Τετάρτη 23-11-2016 στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο STANLEY η ΠΑΝΣΥ θα πραγματοποιήσει ημερίδα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο νομό μας. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με εκλεκτούς ομιλητές και θα σας περιμένουμε. Πριν από δυο εβδομάδες το Σάββατο 29-10-2016 πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο Μαυρίλο Φθιώτιδας.Ήταν μια εκδρομή σε συνδυασμό με την συμμετοχή του χορευτικού στην εκδήλωση «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ». Μας το είχε προτείνει ο Γιάννης Κιούσης που έρχονται τα δυο του παιδιά στο χορευτικό και το δεχτήκαμε με χαρά αφού είχαμε και την περσινή προσφορά των 500€ από τον κ. Χρήστο Σαλαούνη. Τα υπόλοιπα έξοδα βασικά οι στολές πληρώθηκαν από την συμμετοχή των υπόλοιπων εκδρομέων -πλην παιδιών-. Οι εντυπώσεις ήταν άριστες, το χωριό πανέμορφο μέσα στο φθινοπωρινό τοπίο, το χορευτικό μας εξαιρετικό και πιστεύω ότι όλοι το ευχαριστήθηκαν. Για φέτος σε επίπεδο ημερολογίου δεν βγάλαμε κάτι φοβερό, αφού είχαμε και τα εναπομείναντα σουβέρ, βγάλαμε ένα μονόφυλλο ημερολόγιο που μπορείτε να το αγοράσετε μόνο με ένα ευρώ. Κλείνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια προσπάθεια στην οποία συμμετέχω όχι ως πρόεδρος του Συλλόγου αλλά ως άτομο. Ο δρόμος από το νέο χωριό στην Αρωνιάδα είναι σε κακή κατάσταση και αποφασίσαμε μαζί με τον Νίκο Προύντζο του Ιωαν. να συλλέξουμε υπογραφές με ένα έγγραφο και να το στείλουμε στο Δήμο Αμφιλοχίας. Όσοι νομίζετε ότι σας ενδιαφέρει η κατάσταση είναι εδώ».

 Ακολούθησε η ανάγνωση του Οικονομικού Απολογισμού από τον ταμία Δημήτρη Μαργαρίτη, η ανάγνωση του πρακτικού της Ελεγκτικής Επιτροπής από τον πρόεδρό της Σπύρο Μαργαρίτη και έγιναν διευκρινήσεις επ’ αυτού όπου χρειάστηκαν. Ο Διοικητικός, αλλά ιδιαίτερα ο Οικονομικός Απολογισμός έγιναν στη συνέχεια αντικείμενο ευρείας συζήτησης με προτάσεις από πολλά μέλη που προσπάθησαν να δώσουν ιδέες για καλύτερα αποτελέσματα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην οριακή κατάσταση του ταμείου, που οφείλεται στη μη είσπραξη συνδρομών από όλους τους συνδρομητές της εφημερίδας και στη μη είσπραξη συνδρομών από τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου για
την ετήσια συνδρομή τους, που υποχρεούνται βάσει του καταστατικού να πληρώνουν. Η Γενική Συνέλευση κατόπιν διαλογικής συζητήσεως ομόφωνα και παμψηφεί ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό και τα διοικητικά πεπραγμένα και απάλλαξε το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή από κάθε ευθύνη για τα οικονομικά και διοικητικά πεπραγμένα χρήσεως 11-11-2015 έως 11-11-2016. Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής (Κακιώρη Χρήστου, Καραγεώργου Αγγελικής και Πλεξίδα Παναγιώτη) προκειμένου να παραλάβει υποψηφιότητες και να διενεργήσει τις εκλογές της επόμενης Κυριακής 20-11-2016.

  Την Κυριακή 20-11-2016 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές που διεξήχθηκαν από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το βράδυ. Η συμμετοχή των μελών μας εξέπληξε ευχάριστα. Μεγάλος αριθμός μελών (82) προσήλθαν για να ψηφίσουν και κυρίως να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στα δρώμενα του Συλλόγου. Μετά το κλείσιμο της κάλπης και την καταμέτρηση των ψήφων προέκυψε το παρακάτω Δ.Σ., η Ελεγκτική Επιτροπή και οι αντιπρόσωποι για την Ο.ΣΥ.ΒΑ.:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : Τσιούνης Ευάγγελος του Κων/νου, Λαυρέντζος Χρήστος του Σπυρίδωνα, Μακρή Κων/να του Νικολάου, Κουτσιούμπας Δημήτριος του Αθανασίου, Κερώση Μαρία του Μάρκου, Ταράτσας Γεώργιος του Ανδρέα, Πλεξίδας Ανδρέας του Βασιλείου
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : Μαργαρίτης Σπυρίδων του Ανδρέα, Οικονόμου Λάμπρος του Γεωργίου, Παπαγεωργίου Κική του Ανδρέα
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ Ο.ΣΥ.ΒΑ.:  Μακρής Νικηφόρος του Μάρκου, Μαργαρίτης Σπυρίδων του Ανδρέα, Γιαννακοπούλου Ευτυχία του Αποστόλου