Εκτύπωση

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αγρινίου
«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αγρινίου « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ », ιδρύθηκε στο Αγρίνιο το έτος 1985 και έκτοτε έχει αναπτύξει αξιόλογη πολιτιστική δράση με ενεργή συμμετοχή σε πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις κάθε μορφής, τόσο στο Χαλκιόπουλο όσο και στο Αγρίνιο και την γύρω περιοχή και μέσα στα πλαίσια των καταστατικών του αρχών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αμέσως μετά την ίδρυση του Συλλόγου και χάρη στις προσωπικές, ανιδιοτελείς και άοκνες προσπάθειες και τον προσωπικό κόπο και μόχθο των ιδρυτικών μελών και φίλων του Συλλόγου, οικοδομήθηκε το κτίριο στη θέση Αγραπιδούλα.

 

Το κτίριο οικοδομήθηκε  με αποκλειστική δαπάνη του Συλλόγου και  χρησιμοποιείται για την φιλοξενία και την διεξαγωγή εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, όπως η ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση και το προσκύνημα στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη, καθώς επίσης και για την φιλοξενία και διεξαγωγή εκδηλώσεων άλλων φορέων της περιοχής.

 

Σήμερα αριθμεί πάνω από 75 ενεργά μέλη και πολλούς φίλους τόσο στο Αγρίνιο και την γύρω περιοχή, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος
Ο Σύλλογός μας ευελπιστεί στην συνεργασία και την κοινή προσπάθεια, όλων των Συλλόγων Χαλκιοπουλιτών, όπου και αν βρίσκονται, καθώς και με όλους τους φορείς της περιοχής μας, για την ανάδειξη και την επίλυση σοβαρών θεμάτων, που άπτονται του κοινού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. η διάνοιξη και η ασφαλτόστρωση του δρόμου από το παλιό Χαλκιόπουλο προς την θέση «Αγραπιδούλα», η διαμόρφωση του μονοπατιού από την «Αγραπιδούλα» προς το σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη, διάφορες εργασίες για την ανάδειξη του σπηλαίου κ.α.
Επιπλέον Πληροφορίες : Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αγρινίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ευαγγελιστρίας 4 – Aγρίνιο             Τηλ. 26410 26811